Η περσινή Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, “Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος” της Actionaid, στην οποία πήρε μέρος και το Τμήμα Ένταξης του Σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές των τάξεων Ε? και ΣΤ?, είναι ανάμεσα στους 12 νικητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν με το Global Education Innovation Award, από τον διακρατικό φορέα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, Global Education Network Europe. Η εκστρατεία αυτή της Actionaid επιλέχθηκε μεταξύ 85 συμμετοχών από 27 χώρες της Ευρώπης!!!

Το βραβείο ανήκει και σε μας τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου μας για όλες τις ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις που εμπλούτισαν το υλικό της Αctionaid και ανέδειξαν την αλληλεγγύη ως το πιο δυνατό εργαλείο για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Λίγα λόγια για το Global Education Network Award

To βραβείο δίνεται ως μία αναγνώριση της καινοτομίας στην παγκόσμια εκπαίδευση. Προωθεί πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης που μπορούν να επιφέρουν αλλαγή μέσω της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της άμεσης δράσης, των συνεργειών, της καινοτομίας και τελικά να εμπνεύσουν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Global Education Network Europe εδώ καθώς και να δείτε το βίντεο με τις δράσεις των 12 νικητών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο